Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RPoulova

2. 4. 2011 14:25
Pravda napůl...

S čersvostí a kvalitou UK potravin souhlasím, někde je fakt radost pohledět, třeba taky Marks and Spencer má nádherný věci... Něco ovšem nesedí, např. když jsem já dělala v kanclu v Praze, tak jsme si všichni nosili vlastní jídlo a jedli ho u počítače nebo v kuchyňce, nějak nevím, kde jste přišel na to, že to je britský zvyk. Co se týče s dodržováním víkendů, tady je moje zkušenost zcela opačná, moje rodina i přátelé v ČR žasnou nad tím, že já v UK jedu víkend nevíkend, pracovat o víkendech je běžné, pokud náhodou dostanu na víkend volno, stejně nemám s kým někam vyrazit, neb všichni mí přátelé a spolubydlící o víkendu makají... Nelze generalizovat, je to dost individuální.

0 0
možnosti

princdrson

3. 3. 2011 5:18
No jo, v Londýně se musí makat

tam vyběhnete ven, za chvilku jste zpátky s jídlem, nespíte na klávesnici, ale můžete celou pracovní dobu prodiskutovat na. blogu. Prostě v City, tam to žije.

0 0
možnosti

Mind The Gap

3. 3. 2011 18:23
Re: No jo, v Londýně se musí makat

kdyz jste dvakrat tydne v praci do osmi, protoze napriklad pracujete i pro klienty sedici v jinem casovem pasmu, take verte, ze obcas si udelate prestavku, sedet deset hoodin na zadku nejde.

0 0
možnosti

comme il faut

2. 3. 2011 19:54
Není třeba jezdit až do Londýna

Stejný zážitek můžete mít v prvním rakouském nebo německém městě za hranicemi. Poslední roky před odstěhováním z ČR (2008) jsme většinu potravin kupovali v Rakousku, protože tam byly mnohem kvalitnější a v mnoha případech i levnější.

0 0
možnosti

osmera

2. 3. 2011 13:44
zdrave jidlo

No ono to neni moc zdrave jidlo jak nam tu autor rika.

Napriklad ruzne ty sandwiche v supermarketech a tech "zdravych" fast foodech, kdyz se na to podivate a srovnate to tak soli, tuku, ruznych majonez, dalsich sracek je tam tolik ze kdyz si dam veprovou se sesti knedlikama, tak je to ve vetsine pripadu daleko zdravejsi.

To je to ze zdrave jidlo se dnes prezentuje jako to kde je listek salatu a kolecko rajcete, ale to opravdu neni zadna pravda.

Navic ta krasna zelenina ktera se tady v UK prodava je ve vetsine pripadu pestovana tady ve sklenicich a je plna ruznych chemikalii aby tu vubec vyrostla, takze o zdravosti se taky neda moc mluvit.

Je pravda ze zelenina v supermarketech tady vypada o mnoho lepsi nez v cechach. problem je ze v cechach se proste nikdo neozve, tady jsou lidi zvykli si stezovat. Kdyz by si v cechach kazdou hodinu stezoval nekdo manazerovi ze na pomerancich je plisen a rajcata nemaji byt svetle zelena ale cervena, tak verte tomu ze by se to zaclo resit.

0 0
možnosti

Astaroth

2. 3. 2011 13:46
Re: zdrave jidlo

No tys tomu dal a on se citil tak mlady, tak moderni, tak bio, uplna pristi generace!

0 0
možnosti

Bílá paní

2. 3. 2011 13:29
Rozdíl v nabídce čerstvých jídel "do ruky"

může být dán i tím, že v UK není zvykem obědvat jako u nás. V ČR, když někdo nemá oběd doma, ve škole, práci, zajde do restaurace na menu. Časově to vyjde stejně, u jídla si aspoň sednete.

0 0
možnosti

Mind The Gap

2. 3. 2011 13:44
Re: Rozdíl v nabídce čerstvých jídel "do ruky"

ano, to je to, co jsem i psal zadne hodinove obedove pauzy tu nejsou, ji se vetsinou na pracovisti, kde jsou velmi kvalitne vybavene kuchyky. Takze cast lidi si nosi hotove jidlo z domu (tim padem je cena obeda vyjda ne £2-£3 podle pouzitych surovin) jinak se da vyrazit do take away restauraci, kde se ceny pohybuji nekde do £5. Priklad, ted jsem si dosel ven pro jidlo, dnes nejsem v City, ale ve West Kensingtonu, zona 2, ta fotka ze u blogu je zona 1, City, tam kde sidli nejvetsi banky apod. Tady ve West Kenu jsem si tedy dal v italske take away restauraci za £5.70 jehneci na kari, s ryzi a zeleninou. (£4.80) k tomu plechovku Pepsi (90p). Vse jsem poridil za 5 minut. Po porovnani pokud bych sel do nejbeznejsi hospody na sezeni, coz je treba Pizza Express, tak pizza mi prijde na £6-£8, neni vyjimka pres £10 a piti dalsich £2. Cely obed by me stal pres £10 a trval by vice jak 30 minut, protoze i kdyz to je express cerstva pizza z trouby.

0 0
možnosti

Nurmisur

2. 3. 2011 12:39
jo

Další důvod proč miluju Británii - chjo - tohle je přesně to co tady chybí....:-/

Holt Londýn rulez. Ikdyž kdo viděl pár dílů Jamieho Olivera o špatných stravovacích návycích britských rodin, ví své...jde jen o to dát si tu práci.

0 0
možnosti

Astaroth

2. 3. 2011 13:48
Re: jo

Ja si tam dal u pakistancu stredni jehneci kebab za 5 liber a jedli jsme to tri a jeste z poslednich sil ;-D

0 0
možnosti

Bílá paní

2. 3. 2011 11:23
Záleží kde nakupujete.

Věřte nebo ne, i v ČR se dají nakoupit čerstvé české suroviny za rozumnou cenu. Člověk jen nesmí nakupovat výhradně v supermarketech.Poslední roky se stává trendem obnovování farmářských, zeleninových trhů. Do některých menších měst jezdí pravidelně pojízdné prodejny s domácí zeleninou, masem, vajíčky....

0 0
možnosti

Mind The Gap

2. 3. 2011 11:33
Re: Záleží kde nakupujete.

to ano, nicmene rozdil je v tom, ze tady za tim nemusim nikam cestovat, vse je v centru na kazdem kroku, staci se podivat jak vypada centrum Prahy, bez toho, ze budu muset cestovat 15-30 minut nekam pro jidlo. Tady je vse opravdu FAST a je to vetsinou primo soucasti tech komplexu, nebo hned vedle.

0 0
možnosti

darny

2. 3. 2011 11:11
Trošku počítání by nezaškodilo, autore

Losos za 6 liber = 180kč, džus za libru a půl = 45Kč. To je celkem 225 Kč. Jo, v Anglii je to sic hodinová mzda v nižším průměru, bohužel v Čechách je to průměr dvou a půl pracovních hodin. Tak se nedivte, že lidi doslova žerou takovej hnůj.

0 0
možnosti

Mind The Gap

2. 3. 2011 11:30
Re: Trošku počítání by nezaškodilo, autore

ok, takze na vysvetlenou k cenam, ano cerstvy losos je drahy a take je to nejdrazsi co vetsinou maji. Muze se pohybovat od £6-£8. Co je asi nejbeznejsi jsou takove ty sushi boxy, ty ve vetsine pripadu jsou pod £5. Neni vyjimka ani £3.99, pravda je, ze vetsina Cechu neumi jist hulkama a syrovou rybu s ryzi povazuji za hnus. Ja jsem na tom byl stejne, dokud jsem tohle nepoznal v Berline. Porovnam-li berlinskou a londyskou kvalitu, Londyn vede. Tady je to dano i tim, ze tyhle zdrave potraviny delaji ty retezce jako ITSU, ktere diky tomu maji nizke ceny. Jinak sendvic v Pret & Manger stoji £2.49, nejaky s masem £3.99, lisi se ceny za take away a eat in. Ceny piti jsou kolem £1 v beznych obchodech, ale velkou falsku 2l Coly koupite klidne i za £2. Jo a pokud rikam bageta, tak je cerstva, ne ty veci co se vali u pump a v regalech ceskych obchodu. A ten prepocet ceny na Mekac? To je easy, pracoval jsem u Flory a casto navstevoval mistni McD takze mco d

0 0
možnosti

Astaroth

2. 3. 2011 10:43
zelenina fuj fuj

Fuj tolik zeleniny a tak malo lososa na tom ilustracnim fotu Rv

0 0
možnosti

AAA2

2. 3. 2011 10:52
Re: zelenina fuj fuj

dobre tak na posimrani zaludku.

0 0
možnosti

michaela200

2. 3. 2011 10:32
souhlasim

musim jenom souhlasit. ziju ve svycarsku, do cech se vzdycky nesmirne tesim na vikend, ale to jidlo je v CZ opravdu stale hrozne!!! no jsou vyjimky - mame dobre jogurty - na posledni ceste do cech jsem objevila jihocesky jogurt. sice jihocesti vyrobci maji asi zapadni platy, jinak si neumim vysvetlit jeho cenu: 19,-CHF, coz je cena o trosku drazsi nez svycarsky jogurt ve svycarsku, ale alespon je moc chutny. jinak je to opravdu bida. skoda skoda!!!!   

0 0
možnosti

Katka1

2. 3. 2011 12:06
Re: souhlasim

Pochopila jsem správně, že při ceně 19,-CHF za jeden jogurt dáte v přepočtu 360,-kč za kelímek jogurtu? Jsem já blbá, nebo je někde chyba? Věděla jsem, že Švýcarsko je drahé, ale že by tolik?

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy