Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DML

Dux Mea Lux

27. 2. 2011 12:38
Jde to do pr...

Nejen v Evropě, ale i v USA.

http://www.oregonlive.com/news/index.ssf/2009/01/in_a_changing_world_portland_r.html

Tohle je článek podivující se nad tím, že město Portland v Oregonu jako jedno z mála zůstává stále ze 78% (!) bílé. Rozumíte mi správně? Ve velké části měst už tvoří nebo brzy budou tvořit běloši menšinu...

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

25. 2. 2011 0:44
Mýty a skutečnost

č.1 Zavřme hranice a vše se vyřeší.///Nic jiného EU ve Středomoří,po tom,co 50 mil.nadržených,chudých mladíků z Afriky zjistí,že na severu je bohatství a volně pobíhající nezahalené ženy.

č.2 Lze ten trend změnit./// Trend změnit nelze.Ovšem lze mu klást takové překážky,že se ten trend neuskuteční,nebo minimalizuje.

č.3Imigrace je plošná./// Zatím není.Ale když budou úředníci v EU ještě chvíli spát,tak bude.

č.4 Imigrace je špatná./// V ČR se bez imigrace téměř úplně obejdeme.A v imigraci 200 000 Cikánů k nám za poslední léta nic kladného nevidím.A to ještě tihle nemají vlohy pro práci s výbušninami.

č.5Každý kdo neodsuzuje imigraci,je její fanfa///.Nemusí být její fanda.A neodsuzuje ji,protože neví,do čeho leze. 

0 0
možnosti

Ormir

24. 2. 2011 8:39
Nesouhlasím s vašim fatalismem

U nás je situace naprosto jiná než na západ od nás. A to, že to u nás tak i zůstane můžeme ovlivnit jedině naší legislatívou a protiimigračními zákony. Nesmíme si nechat nic ohledně imigrace diktovat z Bruselu. Jedině tak se vyvarujem chyb, kterých se dopustili na západě. Východ evropy bude přitažlivý pro bílé evropany prchající z vlastních zemí před multikulti srabem. Viz Nizozemsko. EURv

0 0
možnosti
G

Gašpo

24. 2. 2011 8:41
Re: Nesouhlasím s vašim fatalismem

R^

0 0
možnosti
P

princdrson

24. 2. 2011 4:32
Nezávidím Vám

Já myslím, že vaše poslední blogy reflektují vaše životní zkušenosti. Negativní se ženami ten včerejší, každodenní dojíždění v nacpaném autobuse, obklopen Indy, do práce v bezvýznamné firmičce, ten dnešní. Rád byste se prezentoval jako úspěšný člověk z velkého města a zatím pouze po pár měsících mimo domov udílíte knížecí rady. Včera jste hlasitě po diskusi pod vaším blogem vykřikoval, že končíte, protože to nemáte zapotřebí a pohřbíval vaši vlast, dnes, zdá se, začínáte novou war (po vašem).

No, nezávidím vám to.

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

24. 2. 2011 12:08
Re: Nezávidím Vám

Autor tímto článkem nezačíná ani tak novou válku, jako se snažil obhájit  ( dovysvětlit?) svůj předchozí článek, který (zaslouženě) rozvířil  bouřlivou diskuzi a on se nedokázal vyrovnat s kritickými příspěvky, tento článek už nevzbudil takový zájem, p.Krám si to vyložil jako nepochopení jeho osoby a začal vykřikovat, že na blogu radši končí.

0 0
možnosti
PK

repanak

23. 2. 2011 20:51
Myslím si, že hlavní vinu nenesou politici,

kteří jsou vždy loutkami "kapitálu", ale bohužel kapitál, globalizace a z ní trend vytvoření jednotné světové ekonomiky. Není problém relativně levně a rychle dopravit zboží po celé zeměkouli. V jiném blogu se diskutér rozčiloval, že v německé sklárně pracují samí cizinci a i mistr je Polák a že kradou skopčákům práci. Ale ta firma by s německými platy nepřežila anebo třeba v textilu by nemohla v Německu existovat vůbec (výrobní část). Honba za ziskem způsobí, že v době krátké konjunktury sem agentury navozí tisíce, statisíce cizáků, které už odsud nedostanete. Něco málo lze dle návodu "konzervy" udělat, přibrzdit, ale to je zoufale málo. Takže karma, nelze jinak.

0 0
možnosti
A

Amoniak

23. 2. 2011 21:06
Re: Myslím si, že hlavní vinu nenesou politici,

Minimálně lze neudělit občanství, nepřiznat občanství ani dětem imigrantů etc.

Jen ať hezky padají pryč.

0 0
možnosti
JJ

konzerva

23. 2. 2011 20:37
Nesouhlasím

Možná by stačilo začít všem měřit stejným metrem. Chránit si svou kulturu, přísně vyžadovat znalost jazyka, nevyplácet masivní sociální dávky, striktně vyžadovat dodržování zákonů, okamžitě vyhosťovat ty, kteří zákony a pravidla porušují.

Jenom bych dodal, že prozatím v Evropě nepřevyšuje počet imigrantů, počet původních obyvatel a pokud se politici rychle nevzpamatují, budou strany, které této situace využijí, silnější, než si myslíte. Bohužel.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

23. 2. 2011 21:09
Re: Nesouhlasím

No jistě, přesněji nevyplácet skoro žádné sociální dávky a i ty nepatrné pouze po 25 letech platby příspěvků do systému.

Žádné školství a zdravotnictví "zadarmo".

Na lodě s nájezdníky bez skrupulí střílet.

0 0
možnosti
A

Amoniak

23. 2. 2011 20:33
Proč?

Proč by se to nutně muselo týkat i zemí Koruny české? Zatím tu nijak moc imigrantů nemáme, exotičtí skoro žádní. Stačí uzavřít hranice pro jedince příliš ... řekněme příliš kulturně odlišné. K tomu trochu tlaku na ty co tu už jsou a mohlo by být o něco líp než třeba v Německu, o Francii ani nemluvě.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

23. 2. 2011 20:42
Re: Proč?

Duvod je ekonomicky. Cesko je závislé na exportu. Pokud by se začalo chovat nepřátelsky vůči nějaké etnite ta bude protestovat a vyvine tlak například přes Francii a ta začne hrozit stažením investic. (mimochodem Sarkozy uz o odchodu TPCA v době krize uvažoval ted by měl podporu zejména pokud mi zacnou bohaté emiráty vyhrožovat stačí si vzpomenout co se dělo před par lety kvůli Dánsku a také ceska mena není tak pevná, že by ji cílený utok nedokázal poškodit) svět jd globální a ČR je jeho soucasti

0 0
možnosti
M

midlos

23. 2. 2011 20:16
Je to smutné čtení

už jen proto, že jsem Čech "jako poleno" - prokazatelně po pět generací žijící v České zemi.

Imigranty nemám rád, nevím jak mohou obohatit naši kulturu, nebo jak prospět našemu státu.A popravdě řečeno i kdybych to věděl, můj názor na ně by se nezměnil.

Podle názvu státu se dá předpokládat, kdo tam asi žije. Česko - Češi, Moravané, Slezané. Německo - Němci.Slovensko -Slováci atd..Tak by si snad obyvatele těchto států mohli říct, jestli chtějí nějaké imigranty do své země.Když mi někdo zazvoní u mého bytu ( berme jako ekvivalent území ) a řekne mi, "hej já tady teď budu bydlet", chytnu ho za flígr a poletí po schodech.Mám na to právo ? Samozřejmě, že mám.V tom bytě mám já přednostní právo na bydlení a můžu se rozhodnout, že nikdo cizí tam se mnou bydlet prostě nebude.Proč to tak nejde i v případě států prostě nechápu.

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 2. 2011 20:00
ono by to šlo,jen chtít

Zatím je to jen na úrovni izolovaných projevů západních politiků,kteří si tím jen hřeji populisticko-nacionální politiku u svých voličů. Teprve až najdou odvahu   prosadit skutečně protiimigrační zákony začnou se věci vyvíjet k lepšímu.

Ad 1).Skutečně zavřením hranic to musí jen začít.Pak to musí pokračovat dál.Pozastavením vydávání občanství,zkrácení sociálních dávek a postupných vracením zpět do země původu.Napřed ty kteří se dopustí překročení zákona, nepovolených demonstrací,výtržností,atd.

Ad 2)Skutečně,za 10 let může být pozdě.Pokud se mají provést změny,tak co nejrychleji

Ad3)Současná imigrace není plošná,naopak imigranti míří do bohatých aglomerací.Neboť,jejich cílem není najít si místo pro svou obživu prací ale přiživovat se na evropském sociálním systému

Ad4)Bohužel, z pohledu historie musíme rozlišovat imigraci malého počtu obyvatel,a masovou,násilnou imigraci,která měla  pro místní obyvatelstvo katastrofické následky (Avaři,šíření islámu ve středověku,kolonizace Afriky..).

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 2. 2011 20:22
Re: ono by to šlo,jen chtít

Na rozdíl od Kráma, vy jste v obraze R^!!

0 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

23. 2. 2011 19:53
Tentokrát nesouhlasím

Něco se s tím stále ještě dá dělat. To, že se zavřeme doma a prohlásíme, že je pozdě ale určitě nevyřeší nic. Imigrace je možná, Proč ale EU příjmá islámské ekonomické uprchlíky a křesťanské nábožensky pronásledované a nám kulturně i lidsky mnohem bližší vrací do "vlasti", kde je čeká smrt z máboženské nesnášenlivosti???

Špatná imigrace je, ale jen ta islámská, respektive imigrace těch, kteří se nepřijeli přizpůsobit, ale naopak přijeli novou zem pokořit a předělat k obrazu svému, včetně jazyka.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

23. 2. 2011 22:00
Re: Tentokrát nesouhlasím

Tim ze sem tyto pristehovalce nepustime se vyhneme etnickym valkam ktere cekaji Britanii (autor se vyvoji opatrne vyhyba ale staci cist mezi radky). To neni zrovna malo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy