Kačenka a drak - Kapitola první

Tohle je první kapitola mé knížky Kačenka a drak. Jak vznikla jste si mohli přečíst včera. Teď tedy první kapitola.

Předmluva

Lidstvo se už od svého úsvitu kamsi žene. Tvor zvaný člověk, který z nějakého záhadného důvodu se rozhodl užívat si života na modré planetě zvané země, má vůbec zvláštní zvyky. Viděli jste někdy krokodýla, který by si užíval strčit si do tlamy trubičku, z níž se kouří a četl si u toho spokojeně noviny? Já taky ne! Jak známo, krokodýl moc novin nepřečte a zákazníkem tabákového koncernu také zrovna není. Podobně jako jelen nesedí u nějaké verze jeleního internetu a píše si s jinými jeleny kraviny bez krav. Ostatně  ani není nějaká stránka, kde by jelen koukal na obrázky obnažených laní a spokojeně si u toho pomlaskával. Ten tvor člověk se vůbec chová nějak divně! A tak občas zapomene, že ten život mu byl dán. A to, že si hoví v křesle a ne v bahně, je vlastně docela fajn evoluce. Jenže jak se tak vyvinul a přestal být  zvířetem, tedy aspoň pokud není vidět. Pravda totiž je, že ač lidé nejsou prasata, někteří mají doma pěkný svinčík a dokáží si dělat sviňárny, že by svině záviděly. A do tohohle světa se jednoho únorového dne narodila holčička Kačenka....

Kačenka slunce a zrcadlo

Kačenka se jednoho rána probudila a do její kolébky nahlíželo sluníčko. Ještě nevěděla, co ta žlutá věc nahoře je a že se jmenuje slunce. Cítila však, že ji hřeje. Byl to zvláštní pocit. To slunce v ní zůstalo.

Bylo o pár měsíců, možná dní, možná roků později, ale čas, jak jsem si řekl na začátku, je výmysl lidstva, aby se mělo kam hnát. Takže v našem příběhu je čas jen jakási kulisa. Není vlastně důležitý. A tak v tom nedůležitém čase si Kačenka všimla ještě jedné věci. Takové divné věci!

Kačenka vždy, když nevěděla, přišla blíž. A v tom se to stalo. Jak se přibližovala, paprsek slunce osvítil tu zvláštní plochu. Jak šla blíže, viděla tam někoho, kdo tam dřív nebyl. Nějakou holčičku, ale kdo to je? Kačenka měla ráda jiné lidi, ze všech nejvíc maminku. Ale tahle holčička? Kdo to je?

Rozeběhla se tedy k té magické ploše. Bum! Ozvalo se, když narazila nosíkem do té plochy. Zrcadlo se zakymácelo, ale nespadlo. Maminka jej chytla včas. Ostatně maminka v tom příběhu ještě, stejně jako každá jiná maminka, bude hrát roli. Kačenka chtěla brečet, ale nějak nemohla. Byla úplně unesená tím obrazem.

Podívala se na maminku a tím pohledem, který umí jen ti, kdo nepotřebují mluvit se zeptala. „To jsem já?“„Ano,“ přikývla maminka.  Kačenka se zkoumavě podívala do zrcadla na tu holčičku s očima jako studánky. Pohodila hlavičkou, až jí zlaté vlásky zavlály. Udělala takový zvláštní úsměv. „Ano, jsi krásná holčička, moje holčička a vždy budeš,“ řekla maminka. Kačenka se znovu zadívala do zrcadla a to se zadívalo na ni.

Najednou se obraz v zrcadle zvlnil. Kačenka se otočila zmateně na maminku. S otázkou v těch nevinných očích. „Kdo je tohle?“ Maminka se dívala, ale nemohla vidět, u zrcadla stále ta samá krásná holčička. „Kdo je tohle?“ opakovaly skoro vyděšené pomněnkové oči. Maminka stále neviděla, ale jak se otočila, něco se zablesklo v zrcadle. Byl to mžik, sotva postřehnutelný okem. Maminky mající třetí oko, viděla.

Podívala se na Kačenku. To jsi ty Kačenko, ale uplyne ještě moc vody, abys pochopila, kdo to je. Kačenka se znovu zadívala do zrcadla. Obraz zmizel, opět tam stála ta malá holčička. Čistá, krásná, bezstarostná. Usmála se na maminku, ale ta otázka v těch očích zůstala.

„Kdo to byl?“

 

**** Pokračování zítra ****

Pokud se Vám knížka líbí a chcete se dozvědět jak vznikla, tady je odkaz kram.blog.idnes.cz/c/503642/o-lasce-snech-a-modrem-nebi.html No a pokud mi chcete něco k literární prvotině napsat zde je můj email jiri.kram@gmail.com

 

 

Autor: Jiří Krám | úterý 19.4.2016 9:00 | karma článku: 7,13 | přečteno: 188x
  • Další články autora

Jiří Krám

Jeden jestřáb mnoho vran rozhání

24.5.2013 v 10:00 | Karma: 24,16

Jiří Krám

Vystoupit z komfortní zóny

22.5.2013 v 10:00 | Karma: 15,20

Jiří Krám

Historie umění ve třech barvách

16.4.2013 v 10:00 | Karma: 10,11

Jiří Krám

Převážně deštivá

16.3.2013 v 10:00 | Karma: 9,95

Jiří Krám

Olympijský Londýn mýma očima

27.7.2012 v 10:12 | Karma: 14,19

Jiří Krám

Může být historie sexy?

24.6.2012 v 10:00 | Karma: 14,74

Jiří Krám

Výlety do minulých století

3.4.2012 v 10:00 | Karma: 11,66

Jiří Krám

Ocelové Město

30.3.2012 v 10:00 | Karma: 16,28

Jiří Krám

A zase ten Londýn...

24.3.2012 v 10:00 | Karma: 9,71

Jiří Krám

Once Upon a Time in London…

21.3.2012 v 10:00 | Karma: 17,49

Jiří Krám

Zdrojový kód ke světu

19.2.2012 v 10:00 | Karma: 12,07
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy