Diskuse

Něco o práci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tomaskan

12. 12. 2010 6:17
Nikdo me nema rad, nikdo si se mnou nechce hrat

Ahoj Jirko, pamatuju si sileny e-mailovy diskuze v Orcu. Porad stejne ja, ja ja a vy blbeckove mi nerozumite. Bohuzel rozvoj technologii nejenom pomaha ale nekdy i skodi. Doufam ze v ustavu nebudes mit pristup na internet. Tomas

0 0
možnosti
J

Janahodac

12. 12. 2010 5:48
|Trochu sebereflexe pane Krame neuskodi

Rada ctu vase blogy popisujici realitu Londyna. Prestoze tu jiz nekolik ziju, nektera mista objevuji po vasem popisu znovu a jinak. Pokud se ale poustite do kritiky vasi vlasti, pripada mi to spis jako utek pred sebou samym. Znam vase byvale obchodni partnery, jejich negativni pohled na vas i proc jste musel prodat. svuj podil v netCRM vymenou za splaceni vasich dluhu. Vase uctovani se situaci v CR mi pripada spis jako sebereflexe vasi dosavadni neuspesne kariery. Vzdyt dle vasich blogu jste byl jeste nedavno fanatickym priznivcem ODS.

.

0 0
možnosti
J

Jiri_Kram

12. 12. 2010 13:48
Re: |Trochu sebereflexe pane Krame neuskodi

Zdravim, mam za sebou 15 let kariery v CR. Za tu dobu jsem si samozrejme nadelal velkou spoustu nepratel a lidi co me nemaji radi. (viz. diskuse) Je to reciprocni, ja nemam rad je. Nicmene jsou veci, ktere me mrzi. jedna z nich je, ze jsem spolu s firmou, kterou jsem si vymyslel ztratil dva kamarady, ktere jsem mel rad. Neridil starou dobrou radou, ze s rodinou a kamarady se byznys nedela. Ja to bohuzel porusil a tak jelikoz kazdy z nas mel zcela jiny pohled na vec, dopadlo to rozpadem firmy. Hlavnim sporem byl obchod, ten ja jsem nechtel delat, protoze me tato cinnost nikdy nebavila. Kdyz jsem firmu zakladal, chtel jsem udelat, to, co je na zapade bezne vybudovat novou firmu, ktera od zacatku bude schopna delat velke projekty. Pohled mych spolecniku byl jiny. V mnohem meli pravdu , v necem ne, ale to tak byva. Co se tyka politiky, tam jsem ztratil iluze uplne. Do Londyna jsem odesel, protoze jsem dostal nabidku. A verte, ze londynske firmy nefunguji jako utulek po neuspesne kariere.

0 0
možnosti
MI

Marx-leninský idealista

11. 12. 2010 14:22
Jo, hnusný londýnský počasí a brzy vánoce

Jirko, snůška nesmyslů, polopravd a blábolů. Vzhledem k tomu, že tě znám delší dobu, vím, že po depresivní fázi nastane brzy ta manická, kdy jsi docela zábavný.

V zájmu svého duševního zdraví na tvůj blog asi dlouho nepůjdu, leda bys zase začal psát o architektuře Londýna. Tož se opatruj. Mirek

0 0
možnosti
MI

Marx-leninský idealista

10. 12. 2010 18:08
Co takhle fakta

Jestli třeba na Tebe šéfové neřvali proto, že jsi se tlačil do manažerských rolí, na které si zjevně neměl a taky jsi nasliboval spoustu zázraků, které se nedostavily a investoři přišli o hromadu peněz. V Londýně děláš konzultanta v projektu Salesforce.com. který je v UK tolik populární, že headhunteři shání i lidi, kteří umí Salesforce jenom vyslovit. Ani k tomu nepotřebují žádné certifikace. Takže bys spíš měl děkovat Salesforce.com, že jsou tak dobří, vytvořili tak obrovský převis poptávky po specialistech v UK. A nesrovnával bych v této oblasti UK a ČR, protože diskuse na téma Tvoje úspěchy v Salesforce.com v ČR by byla asi o něčem úplně jiném.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

11. 12. 2010 0:16
Re: Co takhle fakta

Pane Miroslave Trzile, pokud chcete fakta, tak byste mel zacit tim, ze pritomnym ctenarum vysvetlite, proc jsou Vase obe firmy Rheatek, s.r.o. a Novelty, s.r.o. registrovany na Kypru a presto se uchazite o statni zakazky. Pro me, pane Trzile, byl Vas zpusob podnikani duvodem, proc jsem tak rad odesel. A tato pracovni zkusenost me presvedcila, ze s timto podnikatelskym prostredim jiz nechci mit nic spolecneho. Preji Vam hodne zdaru pri ziskavani statnich zakazek pro Vase kyperske spolecnosti. S pozdravem. JK

0 0
možnosti
PG

Páya

10. 12. 2010 17:57
Asi zijete v jinem Londyne nez ja

Prirovnavat Londyn k Silicon Valley? To nemuzete myslet vazne. IT je az na tom poslednim miste, ktere lidi zajima, tedy pokud neni potreba setrit, to je potom IT hned na miste prvnim. To, ze vsechno dela jeden clovek, je presne proto, ze se setri, ne ze by nebyli lidi. V podstate vsechno co jde, se presouva do Indie a to, co nejde, tak na to se Indove dovezou v ramci vnitro-korporatnich vymennych pobytu. Ne nadarmo je v Anglii nezmestnanost mezi IT specialisty, ale i cerstvymi absolventy, jedna z nejvyssich. Krome toho se mi Vas povyseny ton nelibi. Proc si nezalozite v CR vlastni firmu a nezavedete tam ty spevne metody? Misto remcani na blogu o tom, jak to je v CR na houby, coz opravdu nic neresi.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

10. 12. 2010 18:52
Re: Asi zijete v jinem Londyne nez ja

Musim nesouhlasit. Do Indie se presouvaji vetsinou non specialist jobs, vetsinou prace, ktera se da delat mene kvalifikovanymi IT pracovniky. Prace pro specialisty (neco treba jako CCIE....a podobne) je zde spousta a naopak, je obtizne nekoho najit. Problem, ktery UK ma je ten, ze spousta techto expertu jsou vetsinou "odlakani" na praci do zahranici (Hong Kong, Australie, Kanada, USA), kde se plati vic a zivotni standard je lepsi nez v UK.

Jinak, nezamestnanost mezi absoloventy je proto, ze kazda stredni skola se zde nazyva vysokou skolou a kdyz chcete praci, tak musite vystudovat na jedne z prestiznich universit plus mit vyznamenani (2:1). To byl minimalni pozadavek, kdyz jsme delali IT Grad nabor. Mit diplom v IT z University Mickey Mouse Vam akorat tak pomuze k pozici hamburgera obracece v MacDonaldu.

I kdyz mozna, Vy mate zkusenosti z jineho oboru IT a rada si poslechnu i Vas nazor :)

0 0
možnosti
A

AAA2

10. 12. 2010 11:51
To bylo skutecne dosti slabe

radeji zustante u jinak dobrych popisu realii a zajimavosti.

Mimochodem, Irsko taky chtelo byt technologickym centrem Evropy, ze? A jak dopadlo.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

10. 12. 2010 16:18
Re: To bylo skutecne dosti slabe

Irsko udelalo to ze v kazdem okresnim meste zridilo IT college. Do nich se nahrnuli lide kteri sice nemeli ani talent ani zajem ale nekde zaslechli ze to hodne vynasi. Vysledek podle toho vypadal, pracovat s temi lidmi bylo ciste utrpeni.

0 0
možnosti
VN

VasekN

10. 12. 2010 11:35
:-(

Není to tak v každé firmě. Hlavně ty co fungují a pořádně vydělávají mají dravé prostředí. Ale většina stagnujících podniků a firem takhle skutečně funguje. Český šéf se obvykle bojí přijmout někoho opravdu schopného aby ho eventuelně brzo nevystřídal. A proto se často šéfové obkolupjí průměrnými podřízenými což vede ke stagnaci firmy. Headhouteři jsou u nás kategorie sama pro sebe, buď pracují na objednávku a vyhledávají a snaží se přetáhnout konkrétního člověka (tady je vše OK) nebo prostě dohazují své známé na zajímavá místa, případně to dělaj za provizi ... takové typicky české prostředí.

0 0
možnosti
EK

Fnareva

10. 12. 2010 10:58
Mno...

Tak jeste tady na par let delat zustanu... nevedela jsem ze je to v Cechach tak bidne co se tyce pracovni kultury...

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy