Velbloud uchem jehly, aneb HMS Ocean Temžskou bariérou...

7. 05. 2012 10:00:00
To první jsem neviděl, ale to druhý jo. Víte, jak se protáhne loď s výtlakem 21 500 tun, dlouhá 203,4 metrů a široká 35 metrů Temžskou bariérou (Thames Barrier)? Odpověď je dost těsně. Však sami posuďte.A řeknu vám, že vidět tuhle lod, co nám ted kotví za barákem na vlastní oči, je fakt zážitek...

Chcete se na tuhle největší lod z arsenalu Royal Navy mrknou? Stačí sednout na Thames Clipper. To jsou takové ty rychlé placaté lodě, které křižují jako říční autobusy celý den Temži, a s nimiž, my liní někdy jezdíme do práce. Thames Clipper je vůbec fajnovka. Například pokud máte čas, múžete si koupit za 12,40 takzvanej Daily Roamer (na Oyster Card je sleva) se můžete se toulat po řece od Woolwich a až do St. George Wharf, což je až dole za Vauxhallem. Pokud chcete vidět novou londýnskou atrakci, tak se zastavte na Masthouse Terrace Pier, kde se můžete projít dozadu po břehu a HMS Ocean si vyfotit. Nebo můžete vystoupit na druhý straně řeky v Greenwich a pokud se vydáte směrem zpět k městu, dá se jít kolem břehu směrem na Surrey. Odkud můžete HMS OCean taky vidět. Podle zpráv ji tu budeme mít po celou dobu, co budou olympijský hry.

A věřte, že na břehu stojí spousta lidí s foťákama a na twitteru, instagramu se to jen hemží trendovým hashtegem #hmsocean, tudíž nemějte obavu, že byste ji přehlídli. Ono pokud někde stojí něco co převyšuje pětipatrový baráky na břehu, tak to jen tak nepřehlédnete. Jo a samozřejmě Thames Clippery, stejně jako výletní lodě, jezdí těsně kolem HMS Ocean, takže si ji můžete prohlídnout zblízka. A nepochybně bude, protože koneckonců 200 metrovou loď jen tak nepřehlídnete, vidět z nový lanovky, která je kvůli olympijským hrám postavena z North Greenwich. Jo to je tam, kde je O2 Arena (dříve Millenium Dome) to fakt nepřehlídnete, navíc 93 metrový bílý sloupy fakt jen tak nemůžete minout, zejména v North Greenwich, kde je všechno placatý, jako aréna.

Ale zpátky k HMS Ocean. Tady máte video BBC, jak se protáhla Temžskou bariérou. Ten remorkér vzadu měl, jak uvidíte, opravdu hodně práce...

thames.jpg

Autor: Jiří Krám | pondělí 7.5.2012 10:00 | karma článku: 11.13 | přečteno: 1142x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.47 | Přečteno: 450 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 474 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 66 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1675

Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...